U Ljubinju nema oboljelih, a niko nije ni u izolaciji | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

U Ljubinju nema oboljelih, a niko nije ni u izolaciji

Izvor: SRNA | Foto: RTRS | Datum:25.04.2020.

Ljubinje je jedina opština u istočnoj Hercegovini u kojoj nije bilo nijednog registrovanog slučaja virusa korona, a nema nikoga ni u kućnoj izolaciji niti u lokalnom karantinu, izjavio je Srni načelnik opštine Darko Krunić.

Krunić je istakao da uprkos trenutnoj epidemiološkog situaciji na snazi ostaju sve donesene mjere zaštite i prevencije.

On je istakao da stanovnici ove opštine poštuju mjere koje su donijeli republički i opštinski štabovi za vanredne situacije, da se policijski čas ne krši niti ima okupljanja ljudi.

Krunić je ukazao da je nedostatak zaštitnih maski i rukavici jedini problem sa kojim se ovdašnje stanovništvo susreće, ali da su po domaćinstvima podijelili po dva para rukavica i dvije maske, što su obezbijedili Savez opština i grada istočne Hercegovine i opština Ljubinje.

Berkovići su, takođe, hercegovačka opština u kojoj nema nijednog slučaja zaraze, jedino je kod osobe iz Trebinja, koja je privremeno boravila u Berkovićima krećući se na relaciji Berkovići-Stolac, potvrđen virus korona.

Na području istočne Hercegovine do sada je registrovano 45 osoba oboljelih od virusa korona. Prema posljednjem izvještaju Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite, nema novooboljelih u ovoj regiji.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: