U Hrvatskoj postepeno popuštanje mjera | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

U Hrvatskoj postepeno popuštanje mjera

Izvor: RTRS | Datum:27.04.2020.

U ponedjeljak se odlukom Nacionalnog štaba civilne zaštite Hrvatske popušta dio mjera zaštite od pandemije virusa korona radi djelomičnog pokretanja privrede.

Među ostalim, uvode se javne gradske i prigradske prijevozne linije , kao i brzobrodske linije za ostrva koja nisu povezana trajektima.

Zagrepčani su tako jutros opet krenuli na posao ZET-ovim autobusima i tramvajima. Prema preporukama epidemiologa Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, putnici u vozilima trebaju održavati udaljenost od najmanje jednog metra. Preporučuje se i nošenje zaštitnih maski te dezinfikovanje ruku prije ulaska u autobus.

ZET će kao i do sada nastaviti dezinfikovati vozila tri puta dnevno te redovito čistiti i prozračivati vozilo prije i nakon vožnje, kao i prilikom stajanja na stajalištima, a sve kako bi se smanjila mogućnost širenja zaraze.

Ako se prva faza pokaže uspješnom i ako ne dođe do pogoršanja epidemiološke situacije sljedeći set mjera koje će se popustiti trebao bi stupiti na snagu 4. maja.

U drugom setu mjera omogućiće se rad uslužnim djelatnostima s bliskim kontaktima, poput frizera i kozmetičara, kao i rad u punom opsegu javnog zdravstvenog i privatnog zdravstvenog sistema, prenosi Avaz.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: