Umjetnička kolonija 'Kolo' u Trebinju: Od virtuelne do stvarne izložbe | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Umjetnička kolonija 'Kolo' u Trebinju: Od virtuelne do stvarne izložbe

Izvor: Format 88 | Foto: Dražen Milić | Datum:28.04.2020.

Međunarodna umetnička kolonija „Kolo” čiji je osnivač Dražen Milić održava se svakog juna u Trebinju pod pokroviteljstvom ovog grada i Muzeja Hercegovine.
Kolonija je prvi put organizovana u sklopu obeležavanja 60 godina gradskog kulturno-umetničkog društva „Alat” iz Trebinja, po čemu je i dobila ime. Ideja njenog tvorca bila je da poveže svoje tri velike ljubvi: folklore, umetnost i rodni grad.

Plan za ovu godinu bio je da povodom pete kolonije predstavi izložbu jednog od najboljih slikara sa ovih prostora – Safeta Zeca uz odličan saziv umetnika, ali je to odloženo zboog dobro poznate situacije.

Pošto je Dražen Milić od početka korona krize dobio dosta pisama od umentika da im nedostaje Trebinje i kako ga slikaju u karantinu, došao je na ideju da putem Facebook-a organizuje akciju u kojoj bi Trebinje i Hercegovina bila inspiracija umjetnicima za rad. Tako bi početkom maja trebalo da bude organizovana virtuelna izložba svih radova koja su stigli, a kada se za to steknu uslovi u Muzeju će biti izložba ovih radova.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: