Trebinje: Biblioteka opet otvorila vrata | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Trebinje: Biblioteka opet otvorila vrata

Izvor: SRNA | Datum:28.04.2020.

Narodna biblioteka Trebinje počela je ponovo sa radom nakon pauze od mjesec dana zbog epidemije virusa korona, potvrđeno je Srni u ovoj ustanovi kulture.

Direktor Biblioteke Milosava Supić Vuković kaže da su vrata ustanove za ljubitelje pisane riječ otvorena već drugi dan i da se po posjeti može zaključiti da je Trebinjcima knjiga veoma nedostajala, te ističe da su preduzete sve propisane mjere zaštite.

Vukovićeva podsjeća da su svakodnevno, od zatvaranja Biblioteke, ipak, nastojali da svoje sugrađane - knjigoljupce obraduju određenim naslovima koje su izlagali u dvorištu.

"Više stotina knjiga smo izložili u dvorištu koje su naši sugrađani mogli da uzmu bez obaveze vraćanja. To je bio naš poklon vjernim čitaocima da bismo im olakšali boravak kod kuće u vrijeme mjera preduzetih zbog epidemije virusa korona", kaže Vukovićeva.

Veći broj knjiga poklonili su i u karantine.

Ona dodaje da nisu gubili vrijeme ni kada je riječ o kursu engleskog jezika koji se organizuje u ovoj ustanovi, te ističe da su odmah po prestanku rada za polaznike organizovali časove posredstvom interneta.

Tokom pauze u radu, za stručnu i neophodnu literaturu za spremanje ispita, kao i za skeniranje i kopiranje mogli su da im se obrate i studenti.

Radnici Biblioteke stavili su se i na raspolaganje Štabu za vanredne situacije grada Trebinja, pa su bili uključeni u različite aktivnosti.

Narodna biblioteka Trebinje prethodne godine je ostvarila zavidne rezultate u radu.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: