Вучић: Долазе и два воза из Кине са робом и опремом | Херцег Телевизија Требиње

Друштво

Вучић: Долазе и два воза из Кине са робом и опремом

Извор: СРНА | Датум:01.05.2020.

Предсједник Србије Александар Вучић изразио је огромну захвалност кинеским љекарима који су помагали Србији у борби против вируса корона, те најавио да ће из Кине у наредном периоду стићи и два воза са медицинском опремом и другом робом.

Вучић је, након састанка са кинеским љекарима и амбасадором Кине у Београду Чен Бо, рекао да су ови љекари шест седмица пружили велику епидемиолошку и психолошку помоћ, јер су "грађани Србије видели да нису сами".

Он је навео да кинески љекари ни у једној другој држави нису остали колико у Србији гдје су много помогли знањем, искуством и савјетима, поручивши да Србија неће никада заборавити помоћ коју је Кина упутила по избијању вируса корона.

Вучић је рекао да очекује да два воза, од по 40 вагона, око 9. маја крену из Кине и да за двадесетак дана дођу у Србију са робом и медицинском опремом, као и робом по ранијим уговорима из других области, прени је Тањуг.

Чен је рекла да су Кина и Србија не само партнери у заједничкој борби против вируса корона, већ да ће бити партнери и на путу економског опоравка.

Она је навела да је данас размијенила мишљење са Вучићем и о билатералним односима двије земље у области инфраструктре, туризма, иновација и трговине.

Шест кинеских експерата који су се у Вухану борили против вируса корона стигли су у Србију 21. марта, када је из Кине допремљен и први контингент медицинског материјала и опреме.

Три љекара ће остати у Србији, док се три враћају у Кину, али ће још три доћи из те земље.


Категорија: Друштво

Шта Ви мислите о овоме?

НАПОМЕНА: Садржај објављених коментара не представља ставове Херцег РТВ већ само аутора коментара! Молимо читаоце да се суздрже од вријеђања, псовања и вулгарног изражавања!

Најчитаније у овој категорији: