Tokio produžava vanrednu situaciju za još mjesec dana | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Tokio produžava vanrednu situaciju za još mjesec dana

Izvor: RTRS | Datum:01.05.2020.

Vlada Japana planira da produži vanrednu situaciju u zemlji za otprilike mjesec dana, izjavio je japanski premijer Šinzo Abe.
 
 

On je 7. aprila proglasio jednomjesečnu vanrednu situaciju u sedam regiona u Japanu, što je kasnije prošireno na cijelu zemlju.

Međutim, s obzirom na to da uvedene mjere traju do 6. maja, Abe je naredio ministru ekonomije Jasutošiju Nišimuri da sastavi plan za produžetak sprovođenja vanrednih mjera.

- Nakon izvještaja panela stručnjaka, zatražio sam od ministra Nišimure da iskoristi produženje postojećeg okvira vanredne situacije za oko mjesec dana - rekao je Abe.

On je naglasio da panel stručnjaka ispituje situaciju u različitim dijelovima zemlje i da će vlasti saslušati njihova mišljenja, uz nadu da će odluka biti odnesena 4. maja.

Japanski premijer je do sada uspio da spriječi veliki porast broja zaraženih, kakav je viđen u drugim dijelovima svijeta, ali je upozorio da je oprez i dalje potreban, javio je AFP.

- Mišljenje stručnjaka je da će nam i dalje biti potrebna saradnja japanskog naroda u bliskoj budućnosti - dodao je Abe.

U Japanu je do sada preminulo 432 ljudi od posljedica zaraze, a zaraženo je skoro 14.300 ljudi.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: