Vlada će uplatiti doprinose za maj za radnike koji nisu radili zbog korone | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Vlada će uplatiti doprinose za maj za radnike koji nisu radili zbog korone

Izvor: Hercegovina Pres | Foto: Hercegovina Pres | Datum:08.05.2020.

Srpski član Predsjedništva BiH i lider SNSD-a Milorad Dodik rekao je da je za Republiku Srpsku prioritet bio očuvanje radnih mjesta, te dodao da su institucije uspjele u tome.

Dodik kaže da će SNSD predložiti Vladi da uplati doprinose za mjesec maj za one radnike koji nisu radili zbog virusa korona.

„Vlada će platiti doprinose za mjesec maj za sve one radnike koji nisu radili zbog virusa korona u protekla dva mjeseca. Na poslodavcima ostaje plata, ali će Vlada uplatiti doprinose“, rekao je Milorad Dodik, predsjednik SNSD-a.

Istako da se na sjednici Izvršnog komiteta SNSD-a razgovaralo i o rebalansu budžeta, koji će biti manji za 200 miliona KM.

SNSD podržava i da se pomogne medijima u RS rekao je Dodik, kroz plate radnici ili da se podrže njihove medijske kuće

Dodik je rekao da da će Vlada RS iduće sedmice predložiti Narodnoj skupštini ukidanje vanrednog stanja u RS i vraćanje na vanrednu situaciju.

„Očekujem da Narodna skupština do 20. maja ukine vanredno stanje i da imamo vanrednu situaciju u kojoj će sve institucije moći da rade“, rekao je Dodik.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: