Položeno cvijeće na spomenik borcima NOR-a: ANTIFAŠIZAM NEMA ALTERNATIVU | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Položeno cvijeće na spomenik borcima NOR-a: ANTIFAŠIZAM NEMA ALTERNATIVU

Izvor: Radio Trebinje | Datum:09.05.2020.

Povodom 9. maja, Dana pobjede nad fašizom, danas su na spomenik poginulim borcima NOR-a i žrtvama fašističkog terora cvijeće položili predstavnici Grada Trebinja i trebinjskog SUBNOR-a.

Cvijeće je položila i delegacija Socijalističke partije i Udruženje “Memorijal-Besmrtni puk RS”

Predsjednik Skupštine grada Dragoslav Banjak je rekao da Trebinje svake godine  obilježava 9. maj, Dan pobjede nad fašizmom, u znak sjećanja na kapitulaciju Njemačke u Drugom svjetskom ratu, poraz jedne ultranacionalističke i autoritarne ideologije koja je dovela do smrti više od 60 miliona ljudi i ranjanjavanja preko 35 miliona ljudi.

- Antifašizam je jedno shvatanje koje nema alternativu i neophodno je, makar na ovaj datum, posjetiti  javnost koliko je  važno da borba protiv fašizma bude dio svakog sistema - naveo je on.

Banjak je podsjetio da su sljedbenici fašističke ideologije naročito duboke i krvave tragove ostavili na prostoru BiH, a svjedoci toga su hercegovačke jame, Stari brod kod Višegrada, brojna stratišta na Kozari i Potkozarju, koncentracioni logor Jasenovac.

Ove godine, zbog panedemije virusa korona, obilježavanju Dana pobjede nad fašizmom prisustvovao je veoma mali broj građana Trebinja.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: