Od 19 testiranih uzoraka iz Nevesinja, jedan pozitivan na virus korona | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Od 19 testiranih uzoraka iz Nevesinja, jedan pozitivan na virus korona

Izvor: Radio Nevesinje | Datum:09.05.2020.

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske izvršeno je testiranje 688 laboratorijskih uzoraka, a novi virus korona potvrđen je kod još 18 osoba u Republici Srpskoj. Među njima je i jedno lice iz Nevesinja, saopšteno je iz Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite RS.

Riječ o vozaču u međunarodnom saobraćaju. Kako je saopšteno iz Doma zdravlja Nevesinje, lice je posjedovalo rješenje o izolaciji tokom boravka u BiH, s toga se ne očekuje da je imao mnogo kontakata.

Ostalih 18 testiranih laboratorijskih uzoraka koji su Institutu proslijeđeni iz Nevesinja negativni su na virus korona, potvrđeno je iz Doma zdravlja Nevesinje. Kako je objašnjeno, radi se o kontrolnim testiranjima osoba koje su bile u kontaktu sa zaraženim ljekarom i uzorcima od pacijenata sa respiratornim simptomima. Iz ove zdravstvene ustanove napominju da su svi testirani zdravstveni radnici iz Nevesinja negativni.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: