Ustavni sud BiH odlučuje o stečaju “Trebinjeprevoza” | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Ustavni sud BiH odlučuje o stečaju “Trebinjeprevoza”

Izvor: capital.ba | Datum:11.01.2016.

 Bivši predsjednik Sindikalne organizacije “Trebinjeprevoza” Vaso Bašić podnio je Ustavnom sudu BiH apelaciju kojom traži ukidanje rješenja Okružnog privrednog suda u Trebinju o otvaranju stečaja u ovom preduzeću, te vraćanje predmeta na ponovni postupak.

stara-autobuska-stanicaIako je stečaj u “Trebinjeprevozu” zaključen u martu 2015. godine, bivši radnici i povjerioci ovog preduzeća ne odustaju od onog što im, kako tvrde, po zakonu pripada.

Bašić tvrdi da je kompletna procedura stečaja, koji je u “Trebinjeprevozu” otvoren krajem 2011. godine, sprovedena na nezakonit način, a sve je kulminiralo kada je krajem 2014. godine imovina “Trebinjeprevoza” prodata za svega 362.000 KM.

„Apelacija je podnesena 14. decembra 2015. godine. Osim poništavanja rješenja o otvaranju stečaja, mi smo tražili od Ustavnog suda da odmah zabrani raspolaganje imovinom Trebinjeprevoza do okončanja postupka pred ovim sudom“, rekao je Bašić za KAPITAL i naglasio da je ovo jedina privatizaciona afera koja je stigla do Ustavnog suda BiH.

Bašić je podsjetio da su Udruženje malih akcionara “Trebinjeprevoza” i Sindikalna organizacija ovog preduzeća podnijeli krivičnu prijavu Okružnom tužilaštvu u Trebinju zbog organizovanog kriminala i korupcije u Okružnom privrednom sudu u Trebinju i Višem privrednom sudu u Banjaluka.

“Tu prijavu smo podnijeli prije licitacije koja je održana 4. decembra 2014. godine jer smo znali da će naša imovina od 9.350 kvadratnih metara biti prodata za mizernih 362.000 KM. Kompletan nadzor nad tom krivičnom prijavom vodi Ombudsman BiH – Kancelarija u Mostaru”, rekao je Bašić.

Međutim, stečajni upravnik koji je vodio stečaj “Trebinjeprevoza” Vlado Simović kaže da od ukidanja rješenja o otvaranju stečaja nema ništa i da je sve urađeno u skladu sa zakonom.

“Postupak nije moguće vratiti na početak. Bašić i predstavnik malih akcionara Trebinjeprevoza su sve tužbe izgubili, niko od radnika sa njima nije ni sarađivao i od toga nema ništa. Nemoguće je vratiti stečajnu masu koja je zakonito prodata. Oni su mogli na početku pokrenuti tužbe ako nisu bili zadovoljni, ali nisu to uradili. Kada je stečaj zaključen svi rokovi za to su prošli”, naglasio je Simović.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!
loading...

Najčitanije u ovoj kategoriji: