Ljubinje: Firma 'LJbilje' proizvodi sredstvo za dezinfekciju ruku | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Ljubinje: Firma 'LJbilje' proizvodi sredstvo za dezinfekciju ruku

Izvor: SRNA | Datum:11.05.2020.

Proizvođač organske kozmetike iz Ljubinja firma "LJbilje" počela je da proizvodi sredstvo za dezinfekciju ruku, kao odgovor na epidemiju virusa korona, te u nastojanju da se zadovolje potrebe za antisepticima.

Riječ je o antiseptiku koji dezinfikuje ruke i istovremeno njeguje kožu, što je veliki plus u ovoj situaciji, saopšteno je iz projekta "Farma dva" kojeg sprovode USAID i Švedska.

"Proizvodnja ovag novog antiseptika smanjiće postojeću nestašicu na tržištu i većem broju ljudi omogućiti da nabave ovaj sada neophodan proizvod", ističe se u saopštenju.

Predstavnik ove firme Slobodanka Popović izjavila je da antiseptik nije bio na listi proizvoda ovog preduzeća i da su se odlučili za njegovu proizvodnju jer je bila nestašica sredstava za dezinfekciju.

"Čim smo razvili formulu, kontaktirali smo Ministarstvo zdravstva Republike Srpske kao bismo dobili odobrenje za proizvodnju i prodaju ovog novog proizvoda", istakla je ona i dodala da je Ministarstvo brzo reagovalo i izašlo preduzeću u susret, tako da su odobrenje dobili po ubrzanoj proceduri.

Prema njenim riječima, "LJbilje" je već doniralo određene količine antiseptika svojim radnicima, jednom dijelu poslovnih partnera, a realizovana je i veća donacija za Dom zdravlja u Ljubinju.

Ova firma proizvodi 250 različitih artikala od organskog ljekovitog i aromatičnog bilja i u procesu angažuje oko 25 farmera i 100 skupljača bilja.

"Tokom 2017. godine `Farma dva projekat` podržao je ovu firmu u nabavci vauumskog homogenizatora, vodenog kupatila i dozera, kako bi se povećala proizvodnja i izvoz krema i losiona, te angažovalo više farmera i skupljača bilja u procesu proizvodnje. Prijašnja podrška je sigurno pomogla da se preduzeće pripremi za situacije kao što je ova", ističe se u saopštenju.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: