Bilećki planinari među prvima stigli u Mrkonjiće | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Bilećki planinari među prvima stigli u Mrkonjiće

Izvor: SRNA | Datum:12.05.2020.

Grupa hodočasnika iz Planinarskog društva "Koritnik" iz Bileće prešla je put od 60 kilometara i među prvima stigla u Mrkonjiće, Popovo Polje u Hercegovini, rodno mjesto Svetog Vasilija Ostroškog i Tvrdoškog, radi prisustva proslavi praznika ovog velikog svetitelja.

Predsjednik Planinarskog društva "Koritnik" Milan Uljarević rekao je Srni da su prethodnih pet godina u hodočašće išli u Manastir Ostrog, a ove godine zbog nemogućnosti da odu tamo i poklone se Svetom Vasiliju odlučili su da dođu u Mrkonjiće.

"U grupi nas je išlo deset hodočasnika. Juče oko 6.00 časova smo krenuli iz Sabornog hrama u Bileći, imali smo nekih 60 kilometara puta i uveče smo stigli u Mrkonjiće oko 22.00", naveo je Uljarević.

U Mrkonjićima - rodnom mjestu Svetog Vasilija Ostroškog danas će Svetom arhijerejskom liturgijom biti proslavljen praznik velikog svetitelja i čudotvorca koji je jedan od najpoštovanijih svetitelja u Hercegovini.

Njegove mošti se kao velika svetinja čuvaju u Manastiru Ostrog u Crnoj Gori i mjesto su hodočašća za vjernike svih religija.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: