Novogodišnji paketići za djecu iz socijalno ugroženih porodica | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Novogodišnji paketići za djecu iz socijalno ugroženih porodica

Izvor: Srna | Datum:12.01.2016.

Podmladak Crvenog krsta Trebinje danas je podijelio 80 novogodišnjih paketića za djecu iz socijalno ugroženih porodica, koje su prikupili trebinjski osnovci, javna i privatna preduzeća i pojedinci.

Novogodišnji paketići za djecu iz socijalno ugroženih porodicaSekretar Gradske organizacije Crvenog krsta Trebinje Aleksandar Koprivica rekao je novinarima da će mladi volonteri svakom djetetu dostaviti paketiće na kućnu adresu.

"Spiskove o najugroženijoj djeci dobili smo iz Centra za socijalni rad, a ovo je tradicionalna aktivnost podmlatka Crvenog krsta koji, zahvaljujući mališanima osnovnih škola i donatorima, uspijeva da skupi slatkiše i igračke za socijalno ugroženu djecu", naveo je Koprivica.

Predsjednik Podmlatka Crvenog krsta Trebinje Marko Savović rekao je da je ideja o akciji nastala na Konferenciji mladih Crvenog krsta Republike Srpske prije sedam godina, istakavši da ovo nije prvi put da Crveni krst pomaže socijalno ugroženoj djeci.

Iz ove organizacije poručuju da će slične akcije organizovati i u budućnosti, te da ih očekuje Regionalno takmičenje u prvoj pomoći i priprema monografije povodom jubileja – 50 godina dobrovoljnog davanja krvi u Trebinju.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!
loading...

Najčitanije u ovoj kategoriji: