Nedjelja u Višegradu neradni dan | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Nedjelja u Višegradu neradni dan

Izvor: SRNA | Foto: SRNA | Datum:12.05.2020.

Odlukom Skupštine opštine Višegrad, prodavnice, uslužni objekti i zanatlije od nedjelje, 17. maja, ponovo neće moći da rade nedjeljom i neradnim danom, potvrđeno je u Opštinskoj upravi Višegrad.

– Stvorili su se uslovi da nedjelja bude neradni dan, kao što je odlukom i definisano prošle godine – naveli su u opštini.

U Opštinskoj upravi su istakli da u vremenskom periodu od sedam do 21 sat izuzetno mogu da rade pravna lica i preduzetnici koji obavljaju djelatnost proizvodnje hljeba i peciva, trgovinski objekti tipa dragstor, trgovinski objekti na benzinskim i pumpnim stanicama i kiosci.

Rad je dozvoljen subjektima koji su registrovani za trgovinu na malo korištenim vozilima, trgovine na malo cvijećem, trgovina pogrebnom opremom, usluge zabave i priređivanja igara na sreću, vulkanizeri i auto-praonice, ulične tezge i trgovinske radnje koje se bave isključivo prodajom suvenira.

Odluka o određivanju radnog vremena pravnim licima i preduzetnicima koji obavljaju trgovinsku, zanatsku i uslužnu djelatnost usklađena je sa zaključcima Vlade Republike Srpske.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: