Ognjen Samardžić – Od priznanja za studenta godine do zaposlenja u Gajdobri! | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Ognjen Samardžić – Od priznanja za studenta godine do zaposlenja u Gajdobri!

Izvor: Slobodna Hercegovina | Foto: Slobodana Hercegovina | Datum:13.01.2016.

Bojan Milenić dodjeljuje nagrade najboljim studentima 2015 godine: Samardžić Ognjen (u sredini), student Fakulteta tehničkih nauka – Mašinstvo sa prosekom ocena 9,36 , Sekulić Milan iz Gacka, student Fakultet tehničkih nauka- Računarstvo i automatika, računarska tehnika i računarske komunikacije prosjek ocjena 9,10, dok je u kategoriji master studija ubedljivo najbolja Radovanović Vesna, takođe iz Gacka. (Tehnološki fakultet-Biohemijsko inženjerstvo- prosjek ocjena 9,80).

ogiOvo prestižno priznanje koje se dodjeljuje onim studentima koji su aktivni članovi ovog udruženja Ognjen je zaslužio kao student Fakulteta tehničkih nauka u Novom Sadu. Sada je student master studija na Mašinstvu, smer Savremene tehnologije oblikovanja materijala.
Prosečna ocena koju je Ognjen ostvario na osnovnim studijama, u trajanju od 4 (četiri) godine, iznosila je 9.36.

– Moja porodica vodi poreklo iz sela Donja Trusina koje pripada opštini Berkovići. U Gajdobru su se doselili tokom kolonizacije 1945. godine. Živim sa roditeljima, bratom i dve sestre. Brat je student Ekonomskog fakulteta u Subotici, odeljenje u Novom Sadu, dok sestre pohađaju prvi razred srednje škole u Bačkoj Palanci, kaže Samardžić i dodaje:

– Otac je zaposlen u Upravi Carina kao carinski službenik na graničnom prelazu, dok je majka zaposlena u osnovnoj školi „Aleksa Šantić“ u Gajdobri. Pored ovoga moja porodica se bavi i poljoprivredom.

Za Mašinski fakultet Ognjen se opredelio zbog interesovanja prema prirodnim naukama i ovoj struci. Koliko mu je značilo članstvo u udruženju Hercegovaca najbolje govori činjenica da je pored brojnih novih kontakata i poznanstava brzo došao u priliku da dođe do zaposlenja.

– U izboru za najboljeg studenta udruženja bila je jaka konkurencija, ali mi je drago da je komisija odlučila da baš ja budem jedan od troje studenata koji su dobili ovo priznanje.

Samo što je dobio laskavo priznanje i upisao master studije dobio je posao u prestižnoj firmi ALING CONEL u Gajdobri. Ova firma koju je osnovao Risto Dangubić 1984. godine je 2009. godina proglašena od strane Privredne komore Srbije za najbolje srednje preduzeće, a godinu kasnije su dobili prestižnu nagradu “Izvoznik godine” od strane SIEPA-e.

– Veoma mi je drago što sam uspeo da se zaposlim u svojoj struci, nadam se da ću usavršiti svoje znanje i steći još veće iskustvo u u toj oblasti.


Trifko Ćorović


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!
loading...

Najčitanije u ovoj kategoriji: