Ove godine bez Kanskog festivala | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Ove godine bez Kanskog festivala

Izvor: RTRS | Datum:13.05.2020.

Kanski festival odustao je od ovogodišnjeg 73. izdanja u fizičkom obliku zbog pandemije virusa korona, ali će svoju zvaničnu selekciju ipak predstaviti, prenio je Varajeti.
 

Kan je trebalo da bude održan od 12. do 23. maja, ali je umjetnički direktor festivala Tjeri Fremo kazao da u ovom trenutku to ipak nije moguće.

- Zaključno sa današnjim danom fizičko izdanje Kanskog festivala djeluje previše komplikovano za organizaciju, pa ćemo početkom juna objaviti našu prvobitnu originalnu, takmičarsku selekciju - prenio je Verajeti riječi predstavnika za štampu ispred festivala.

Fremo je kazao da će filmovi iz zvanične selekcije, koje će objaviti u junu, biti delegirani na partnerske festivale, među kojima je i Venecijanski, kao i u bioskopske dvorane.

Pored festivala u Venecije, koji će o svojoj sudbini donijeti konačnu odluku krajem ovog mjeseca, Fremo je naveo i druge filmske smotre kao potencijalne partnere, za koje je izvjesnije da će biti održani.

- Ići ćemo u Toronto, Dovil, Angulem, San Sebastijan, Njujork, Busan, čak i na Festival Limijer u Lionu. Sa Venecijom želimo da odemo i korak dalje i da predstavimo filmove zajedno - kazao je Fremo, prenosi Tanjug.

Kanski festival pridružiće se i ostalim vodećim svjetskim filmskim manifestacijama koje su najavile globalni filmski festival “Mi smo jedno”, a koji počinje od 29. maja.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: