Za sada bez sankcija: Ugostitelji, frizeri, stomatolozi poštuju propisane mjere | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Za sada bez sankcija: Ugostitelji, frizeri, stomatolozi poštuju propisane mjere

Izvor: Radio Trebinje | Foto: Radio Trebinje | Datum:13.05.2020.

U Trebinju se poštuju mjere zaštite od virusa korona koje su propisali Republički i Gradski štab za vanredne situacije i u posljednje vrijeme nije evidentiran ni jedan slučaj nepravilnosti niti kršenja zadatih mjera.

Prema riječima Đorđa Miljanovića, načelnika Odjeljenja za inspekcije i poslove komunalne policije Grada Trebinja, inspektori i komunalna policija trenutno na terenu provjeravaju poštovanje mjera koje su propisane za rad ugostiteljskih objekata, frizerskih salona i salona za uljepšavanje te ostalih privrednih subjekata kojima je bio zabranjen rad u prethodnog periodu, a koji su počeli sa svojim djelatnostima prije tri dana.

„Što se tiče ugostiteljskih objekata, poštovanje mjera zaštite od širenja infekcije korona virusom u našem gradu je na visokom nivou, inspekcijski nadzor rade inspektori unutar jedinice lokalne samouprave našeg odjeljenja, republički inspektori i komunalna policija. Nije bilo utvrđenih nepravilnosti. Ovih dana djelujemo preventivno, odnosno savjetodavno. Na visokom nivou je poštovanje mjera od strane ugostitelja ali i od strane građana“, kaže Miljanović za Radio Trebinje.

Pojačane su i kontrole sprovođenja i poštovanja mjera zaštite od korona virusa i u frizerskim salonima, salonima ljepote te stomatološkim ambulantama.

„Svakako u tim salonima i ostalim sličnim djelatnostima u kojima dolazi do neposrednog kontakta mjere su rigoroznije. Pojačane su kontrole od strane svih inspektora, zdravstvenih, sanitarnih i ostalih. Ni u ovim djelatnostima, za sada, nema uočenih nepravilnosti“, dodao je Miljanović.

Uz poštovanje mjera zaštite u Republici Srpskoj ove sedmice počeli su da rade ugostiteljski objekti i frizerski saloni, predškolske ustanove, autoškole, privatne stomatološke ambulante, javni prevoz na područnim i entitetskim linijama, priređivači igara na sreću, teretane i fitness centri na otvorenom.

Rad je i dalje zabranjen hotelima, hostelima, biskopima, pozorištima i dječijim igraonicama.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: