Drama u Crnoj Gori; Policija bacila suzavac, razbijena blokada puta, hapšenja | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Drama u Crnoj Gori; Policija bacila suzavac, razbijena blokada puta, hapšenja

Datum:13.05.2020.

Episkopu budimljansko-nikšićkom Joanikiju i sedmorici sveštenika Srpske pravoslavne crkve određeno je zadržavanje do 72 sata, nakon što su saslušani u tužilaštvu u Nikšiću. Oglasilo se i crnogorsko Tužilaštvo. Jake policijske snage su oko 14 časova suzavcem i upotrebom sile razbile blokadu magistralnog puta kod Andrijevice, prenose Vijesti. Uhapsili više učesnika protesta.

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić poručio je da Ministarstvo spoljnih poslova sa velikom zabrinutošću prati situaciju u Crnoj Gori povodom hapšenja vladike Joanikija i sveštenika SPC, i apelovao na mirno i pribrano postupanje u teškim trenucima.

Virus korona je najnovije oružje crnogorskog režima u borbi protiv SPC. Najprije je to oružje zaustavilo litije, a sada mole Boga da virus korona potraje da se litije ne nastave, izjavio je akademik Matija Bećković.

Nekoliko osoba uhapšeno je na blokadi regionalnog puta Berane – Andrijevica, policija je razbila blokadu bacivši suzavac, prenose crnogorski mediji.

Kako je prenijela RTCG, uhapšeno je više osoba tokom intervencije policije, dok "Vijesti" navode da je policija bacila suzavac.

Mještani Andrijevice započeli su blokadu u znak protesta zbog hapšenja sveštenika Srpske pravoslavne crkve i episkopa Joanikija.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: