Hercegovci solidarni i u vrijeme pandemije - trebinjskoj Bolnici do sada donirano 276.870 KM | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Hercegovci solidarni i u vrijeme pandemije - trebinjskoj Bolnici do sada donirano 276.870 KM

Izvor: Herceg TV | Datum:14.05.2020.

Pojavom prvih registrovanih oboljelih u Republici Srpskoj od novog korona virusa neformalna grupa privrednika  iz Trebinja,  zajedno sa predstavnicima eparhije zahumsko hercegovačke i primorske, samoinicijatvno se okupila i dogovorila da pruži nesebičnu podršku i pomoć trebinjskoj Bolnici i građanima Trebinja. Tako ujedinjeni pomoć su poslali brojni privredni djelatnici sa područja našeg grada, i zato ova zdravstvena ustanova upućuje riječi zahvalnosti svima.

„Početkom pandemije nismo znali šta nas čeka, kolikog je intenziteta virus i koliko će trajati. Uz pomoć privrednika ojačali smo svoje mogućnosti i zaista možemo reći da smo spremno odgovorili novonastaloj situaciji. Medicinski radnici su na zadatku od prvog dana, čitav grad je preduzeo preventivne mjere, a privrednici su svojim donacijama omogućili da se nabavi sva neophodna oprema i na tome im veliko hvala“, rekao je primarijus dr Stanko Buha, pomoćnik direktora trebinjske Bolnice za medicinska pitanja.

Veliku zahvalnost izražavamo i srpskom članu Predsjedništva Miloradu Dodiku, na čiju je inicijativu trebinjska bolnica dobila respirator, što je podiglo  našu osposobljenost za borbu sa kovidom 19.

Grupi privrednika pridružio se i Staša Košarac, ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH kao i drugi zaslužni pojedinci,  kojima se takođe zahvaljuje naša ustanova.

Buha je još dodao da su privrednici obezbjedili novac za nabavku 10 respiratora za veoma kratak period, a u dogovoru sa medicinskim osobljem nabavljena je i druga neophodna oprema.

Javnoj ustanovi “Bolnica Trebinje“ do sada je donirano 276.870 KM.

Ne možemo, a da ih ne spomenemo, svakog ponaosob ko nam je pomogao u ovom periodu.

U ovoj humanoj misiji i zajedničkoj borbi su učestvovali:

Od ovih sredstava, nabavljena je najneophodnija oprema u vidu aparata i zaštitnih sredstava potrebnih za liječenje pacijenata oboljelih od virusa COVID 19, sa sljedećeg spiska:

Zahvaljujemo se svim donatorima koji su do sada izdvojili sredstva za nabavku najneophodnije opreme, kao i Fondaciji G. Rodoljuba Draškovića za nabavku RTG aparata i jednog respiratora koji su takođe dopremljeni u našu bolnicu.

 

 


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: