Vrtić „Naša radost“ od ponedjeljka počinje rad povećanim kapacitetom | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Vrtić „Naša radost“ od ponedjeljka počinje rad povećanim kapacitetom

Izvor: Radio Trebinje | Datum:16.05.2020.

Javna ustanova dječiji vrtić „Naša radost“ Trebinje od ponedjeljka će početi da radi povećanim kapacitetom u dva objekta - vrtiću „Srbija“ u Gorici i u objektu Bregovi. U maju će ovu vaspitno – obrazovnu ustanovu pohađati 132 djece.

Janja Ćapin, direktorica vrtića „Naša radost“ za Radio Trebinje ističe da oni nisu prestajali da rade sve vrijeme trajanja pandemije virusa korona.

„Dječiji vrtić 'Naša radost' nije prekidao sa radom sve ovo vrijeme. Imali smo određeni broj djece koja su išla u vrtić otkako je proglašena pandemija. Sada počinjemo da radimo sa većim brojem djece. U maju će u vrtiću biti 132 djece, koja će biti podijeljena u 12 grupa“, pojašnjava Janja Ćapin.

Ističe da poštuju sve preporučene mjere koje su propisali štabovi za vanredne situaciju cilju zaštite od infekcije virusom korona.

„Iz preventivnih razloga djeca su podijeljena u manje grupe. Mi inače, i kada nije vanredna situacija, podliježemo rigoroznijim kontrolama. Imamo godišnji plan održavanja higijene koga se strogo pridržavamo. Sada smo samo pojačali te mjere. Prije se, recimo, čišćenje prostorija radilo na dva, a sada je na svakih sat vremena, a kvake čistimo svakih 15 minuta. Razlika je što sada, na ulazu, mjerimo temperaturu i radnicima i djeci, to se prije radilo u radnim prostorima“, navodi direktorica Ćapin.

U vanrednim okolnostima roditeljima je zabranjen ulazak u objekat.

„Imamo interfon na ulazu i roditelji kada dovedu dijete mogu da pozvone, a neko od vaspitačica ili osoblja vrtića će, uz poštovanje svih mjera prevencije, preuzeti dijete“, navodi ona.

Roditelji su dužni i da vrtiću dostave epidemiološku izjavu u kojoj mora biti navedeno da je dijete zdravo i da ni ono ni članovi porodice nisu pod zdravstvenim nadzorom niti se sumnja na infekciju virusom korona.

Intenzivniji rad i više djece u vrtiću očekuju u junu mjesecu, već sada je dosta djece prijavljeno da će tada dolaziti u ovu vaspitno-obrazovnu ustanovu.Od ponedjeljka počinje i upis u ovaj vrtić.

„Na sajtu naše ustanove može da se preuzme prijava za upis, koju će roditelji da popune i mejlom nam pošalju. Potom će vrtić, po službenoj dužnosti, pribaviti rodni list i radiće se dalje na ugovoru o boravku djeteta u vrtiću. Ako roditelji nemaju mogućnost popunjavanja prijave i slanja elektronskim putem, onda im preostaje ustaljena praksa da dođu kod nas“, pojašanjava Janja Ćapin.

Upis u vrtić traje do 18. juna.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: