Mandić: Kriza će se nastaviti i nakon puštanja vladike Joanikija | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Mandić: Kriza će se nastaviti i nakon puštanja vladike Joanikija

Datum:16.05.2020.

Jedan od lidera Demokratskog fronta /DF/ u Crnoj Gori Andrija Mandić izjavio je da puštanje episkopa budimljansko–nikšićkog Joanikija na slobodu nije izlaz iz krize već rješenje za jednu spornu situaciju.
 

Mandić je naglasio da niko ne može da predvidi šta će se dešavati u Crnoj Gori u kojoj je narodna volja da se nastavi sa litijama.

On je istakao da vlast zloupotrebljava epidemiju virusa korona i da su se mjere koje je propisalo Nacionalno koordinaciono tijelo selektivno primjenjivale.

- Kada razmišljate zašto su jednog svetog čovjeka i sveštenike strpali u zatvor, a da je druge koji su kršili mjere Nacionalno koordinaciono tijelo kaznilo sa 50 ili 100 evra, onda ne možete da ne pomislite da ovi ljudi možda namjerno guraju ovu zemlju u građanske sukobe - rekao je Mandić za RTS.

U vezi sa današnjim konferencijskim sastankom lidera Srba iz Crne Gore sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, Mandić je naveo da su imali potrebu i pravo da predsjedniku Srbije kažu da se srpski narod najbolje može oduprijeti i odbraniti ako je solidaran i ako se brani kao jedna cjelina.

- Naša crkva bi se najbolje branila kao jedinstvena organizacija. Mi vidimo da naši episkopi prenose poruke, a naši sunarodnici u i Republici Srpskoj i u Srbiji su pokazali solidarnost sa građanima Crne Gore i vjerujućim ljudima. Željeli bismo da se nastavi u tom duhu - istakao je Mandić.

Mandić je pojasnio da u Beograd nije mogao doći, jer su predstavnike Srba obavijestili iz Nacionalnog koordionacionog tijela da bi se nakon povratka iz Srbije i dokumentacije da nisu zaraženi 28 dana našli u karantinu i samoizolaciji.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!
loading...

Najčitanije u ovoj kategoriji: