Crna Gora postaje izvor nestabilnosti u regionu | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Crna Gora postaje izvor nestabilnosti u regionu

Izvor: RTRS | Datum:16.05.2020.

Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin rekao je da vladika budimljansko Nikšićki Joanikije nikada nije smio da bude uhapšen, te da Crna Gora postaje izvor nestabilnosti i problema u čitavom regionu.
 

Vulin je rekao da mu je teško da razumije da se domovinski identitet Crne Gore dokazuje hapšenjem sveštenika SPC i pokazivanjem nasilja prema sopstvenim građanima koji se izjašnjavaju kao Srbi, saopšteno je iz Ministarstva odbrane Srbije.

- To što je doživio episkop Srpske pravoslavne crkve ne bi smelo da doživi ne nijedno svešteno lice nego nijedan čovjek koji samo poštuje zakon i koji samo radi svoj posao. Nemam ni jednu zamjerku na to da volite Crnu Goru. Tako i treba da bude, ali ne mogu da razumijem da ljubav prema Crnoj Gori dokazujete mržnjom prema Srbiji - rekao je Vulin.

On je konstatovao da vladika Joanikije nikada ne bi ni bio u zatvoru da nije vladika SPC i nikada ne bi osjetio silu i nasilje koje pokazuje crnogorska vlast.

- Ne možete očekivati da se tako ponašate prema Srbima, a da se pravite da ste u dobrim odnosima sa Srbijom. Kako se ponašate prema Srbima, tako se ponašate prema Srbiji. Kako se ponašate prema Srbima sa kojima živite, tako očekujte i reakciju od Srbije kraj koje živite - poručio je Vulin.

Vulin je izrazio nadu da će se Crna Gora izboriti za sopstvenu stabilnost i ponovo postati država u kojoj svako ima pravo da vjeruje u Boga kako misli da hoće i živi u skladu sa sopstvenim porijeklom i uvjerenjima.

- Nadam se da će tako biti, jer Crna Gora postaje izvor nestabilnosti, izvor problema u čitavom regionu, bez razloga i bez potrebe. Vladiki Joanikiju želim da brzo zaboravi ovo što mu se desilo, želim da hrišćanski oprosti, ali Srbima u Crnoj Gori i Srbiji želim da ovo ne zaborave - zaključio je Vulin.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!
loading...

Najčitanije u ovoj kategoriji: