Austrija otvorila granice prema šest država | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Austrija otvorila granice prema šest država

Izvor: RTRS | Datum:17.05.2020.

Austrija je djelimično otvorila granice prema šest susjednih država, a kontrole se od jutros provode samo selektivno.
 

Austrija je u ponoć otvorila granične prelaze prema Njemačkoj, Švajcarskoj, Lihtenštajnu, Češkoj, Slovačkoj i Mađarskoj, a ulaz i izlaz je dozvoljen pod određenim uslovima.

Svi koji žele da uđu u tu zemlju moraju imati ljekarsku potvrdu da su negativni na virus korona, ne stariju od četiri dana ili u protivnom idu u karantin

Kada je riječ o granici sa Slovenijom, ograničenja ostaju na snazi do 31. maja, što znači da je pri ulasku iz Slovenije u Austriju još potreban negativan test na virus korona.

Direktor policije u austrijskoj pokrajini Vorarlberg rekao je da su se završile stalne kontrole na graničnim prelazima i da se od jutros kontrole provode samo selektivno.

Na većim graničnim prelazima kada je veći protokom vozila i dalje je prisutno osoblje za nadzor državne granice. Manji prelazi nadziru se sporadično.

Sva turistička putovanja preko granice i dalje su zabranjena, piše "Večernji list".

Kontrole zdravstvenih organa s policijom će biti smanjene, a provodiće se samo na principu slučajnog uzorka. Više neće biti kontrole svakog vozila.

- Naš je cilj da omogućimo što više sloboda i imamo ograničenja samo koliko je neophodno. Ove olakšice, prije svega, vrijede za ljude koji žive u pograničnom području i koji svakodnevno putuju na posao preko granice - naveo je austrijski MUP.

MUP je najavio potpuno otvaranje austrijskih granica 15. juna, ako to dozvoli epidemiološka situacija.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!
loading...

Najčitanije u ovoj kategoriji: