Veličanstven doček vladike Joanikija u Đurđevim stupovima | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Veličanstven doček vladike Joanikija u Đurđevim stupovima

Izvor: RTRS | Datum:17.05.2020.

Veliki broj građana dočekao je vladiku Joanikija u manastiru Đurđevi stupovi.
 

Vladika Joanikije se obratio okupljenim građanima i poručio da ova podrška njemu je podrška Crkvi i vjeri. On je kazao da vlast koristi nečiste i sramne metode protiv djece.


- Ratuju sa djecom i sa omladinom. Prebijaju djecu i omladinu. Svoje nečiste i sramne metode koriste protiv omladine. Sram ih i stid bilo za ono prebijanje djece! - rekao je vladika.

On je upitao kakva je to vlast koja decenijama ratuje sa Njegošem i njegovim grobom, a sada je krenula da ratuje i sa Svetim Vasilijem Ostroškim.

 

- Ali, draga braćo i sestre, oni koji misle da će poniziti našu vjeru, njih će poniziti Gospood Bog - poručio je vladika Joanikije.


Vladika već 20 godina stoluje u manastiru Đurđevi stupovi, sedištu drevne eparhije Budimljanske, sada Budimljansko-nikšićke. Za to vreme episkop Jonikije je stekao veliku ugled svojom duhovnom misijom i radom na duhovnom oporavku ovog kraja, Vasojevića, Srba, ali i celokupnog pravoslavlja.


Tamničenje episkopa Joanikija teško je palo Berancima. Za vreme dok je bio u zatvoru u Nikšiću u Beranama su organizovane protestne šetnje podrške.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: