Besplatno testiranje na COVID19 za studente koji imaju obaveze na visokoškolskim ustanovama u Srbiji | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Besplatno testiranje na COVID19 za studente koji imaju obaveze na visokoškolskim ustanovama u Srbiji

Izvor: Herceg TV | Datum:18.05.2020.

Radi dogovora i zakazivanja besplatnog testiranja na COVlD19, zbog ulaska u Republiku Srbiju, studenti sa teritorije Republike Srpske mogu da se jave Radmili Pejić na e-mail [email protected].

Testiranje na COVlD-19 moći će da obave samo studenti koji budu imali obaveze na visokoškolskim ustanovama tokom maja mjeseca (praktična blok nastava ili ispitni rok). Na testiranje studenti će dolaziti sa e-mail porukom koju treba da dobiju od visokoškolske ustanove, u kojoj se navode njihove obaveze u maju. Sa negativnim rezultatom testa studenti će imati rok od 72 sata da uđu u Republiku Srbiju bez obaveze boravka u karantinu.

O ovoj proceduri visokoškolske ustanove treba da informišu svoje studente, koji treba da budu obuhvaćeni ovim testiranjem. S tim u vezi, visokoškolske ustanove navedenim egudentima treba da pošalju e-mail u kom ih obavještavaju o obavezama kojima treba da pristupe tokom maja mjeseca, kao i o tome da će njihovo ime biti na spisku Vladine komisije za davanje dozvola za ulazak u Srbiju.

Spiskove navedenih studenata (na kojima se nalaze: ime i prezime, matični broj, broj indeksa) je zatim potrebno da visokoškolske ustanove pošalju svom Univerzitetu/Akademiji strukovnih studija, a sve informacije nakon objedinjavanja Univerzitet/Akademija Strukovnih Studija dalje će dostaviti Vladinoj Komisiji za davanje dozvola za ulazak u Srbiju, na e-mail: [email protected]  i [email protected].


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: