Nevesinjski vrtić otvorio vrata mališanima | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Nevesinjski vrtić otvorio vrata mališanima

Izvor: Radio Nevesinje | Foto: Radio Nevesinje | Datum:18.05.2020.

Vrtić „Sveta Evgenija carica Milica“ jutros je ponovo otvorio vrata nevesinjskim mališanima. Direktorica vrtića Milena Kapor kaže da će se u skladu sa preporukama Instituta za javno zdravstvo RS svakog dana prilikom ulaska u ovu ustanovu vršiti mjerenje tjelesne temperature djece i vaspitača, dezinfekcija ruku, kao i radnih i podnih površina. Dodala je da su zaposleni za mališane, ali i za sebe, napravili maštovite vizire koje su djeca sa oduševljenjem prihvatila.

U vrtiću za sada boravi jedanaestoro djece, ali se uskoro očekuje da će im se pridružiti još više njihovih drugara. Tokom aktuelne radne godine Vrtić „Sveta Evgenija carica Milica“ pohađala su 103 mališana.

Direktorica vrtića napomenula je da je još u martu urađeno krečenje prostorija, farbanje drvenarije, pranje igračaka, a izvršena je i dezinfekcija objekta od strane stručne službe iz Bijeljine, u dva navrata.

-Nakon toga uradili smo i osvježavanje dvorišta, svi rekviziti za igru su ofarbani, uključujući tobogane, ljuljaške i klacakalice. Uređena je staza i posađeno cvijeće, tako da će mališani moći da uživaju u igri i druženju ̶ dodala je Kapor.

Upis djece u vrtić za narednu radnu godinu počinje 19.05. i traje do 1.06. Zainteresovani roditelji mogu da se jave u ovu uistanovu svakog radnog dana u vremenu od 10 do 12 časova.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: