RUŽNE SLIKE U FOČI: Posle Božića badnjaci u kontejnerima! | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

RUŽNE SLIKE U FOČI: Posle Božića badnjaci u kontejnerima!

Izvor: Srna | Foto: Radio Foča | Datum:16.01.2016.

Nakon proslave malog Božića na ulicama Foče i ove godine, kao i prethodnih, ružne slike – badnjaci u kontejnerima.

Badnjaci u kontejnerima- opetGrane cera ili hrasta, pa čak i manja stabla ovih vrsta drveća, koja se sijeku na Badnji dan i nalažu u pravoslavnim domovima i ispred hramova simbolišući vatru kojom je u vitlejemskoj pećini nakon rođenja ogrijan Bogomladenac, kod jednog broja vjernika brzo gube tu simboliku i završavaju na smetljištu.

badnjaci na smecuMada je na Badnji dan dovoljno uzeti i grančicu, da bi se ispoštovao ovaj običaj, pojedinci se takmiče ko će odsjeći veći badnjak, smatrajući da time pokazuju da su veliki vjernici.

Mnogi se ne obaziru ni na činjenicu da su drveću potrebne decenije da poraste. Javlja se i problem – šta sa badnjakom nakon praznika, pogotovo kod onih vjernika koji nemaju ložište u svom domu.

Pošto mnogi ne iskoriste priliku da badnjak još na Badnje veče nalože ispred crkve, pa tako sveto drvo, nažalost, često završi u kontejneru.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!
loading...

Najčitanije u ovoj kategoriji: