Crkva na Odžaku kod Nevesinja obilježila krsnu slavu | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Crkva na Odžaku kod Nevesinja obilježila krsnu slavu

Izvor: Radio Nevesinje | Datum:25.05.2020.

Svetom liturgijom i slavskim obredom Crkva svetih Kirila i Metodija na Odžaku kod Nevesinja danas je obilježila krsnu slavu.

U prisustvu vjernika iz Odžaka i okolnih sela, te gostiju iz Nevesinja svetu liturgiju služio je sveštenik Drago Zubac. Nakon liturgije i svete tajne pričešća obavljen je obred lomljenja slavskog kolača.

Sveštenik Zubac čestitao je svim vjernicima srećan i blagosloven praznik svete slovenske braće, provjetitelja i učitelja, koji su širili radost Jevanđelja Hristovog u svim slovenskim narodima.

Domaćin slave Miladin Čolović poželio je dobro zdravlje i sreću svim okupljenim oko svetog Hrama koji je sagrađen sa puno ljubavi i vjere.

– Želim da se u ovoj prelijepoj crkvi Bogu molimo za zdravlje, ljepotu i dobrotu, kako bi zaslužili ljubav Božiju – poručio je Čolović.

Načelnik opštine Milenko Avdalović zahvalio se domaćinima koji su pripremili današnju slavu i obilježavanje svetih slovenskih prosvjetitelja.

– Posebno pozdravljam djecu koja se iskreno raduju tim prosvjetiteljima i učiteljima, jer oni bi trebalo i najviše da uče od tih ljudi koji su udarili temelje pismenosti na čitavom Balkanu gdje su živjeli Sloveni – rekao je Avdalović.

Naredno okupljanje kod Crkve svetih Kirila i Metodija je prve nedjelje u avgustu.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: