Manje prvačića za jedno odjeljenje u Trebinju | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Manje prvačića za jedno odjeljenje u Trebinju

Izvor: Radio Trebinje | Datum:27.05.2020.

U tri trebinjske osnovne škole u novu školsku 2020/21. godinu, upisano je ukupno 235 učenika, 31 manje u odnosu na prethodnu godinu.

Ivana Tasovac, pedagog Osnovne škole „Jovan Jovanović Zmaj“ za Radio Trebinje je potvrdila da je ukupno u ovu vaspitno-obrazovnu ustanovu upisano 93 prvačića, 88 u matičnu, a pet u područna odjeljenja – po dvoje u Ljubomir i Lastvu, a jedan prvačić u školsko odjeljenje na Dražin Dolu.

Tasovac je navela da je broj učenika koji su upisali prvi razred ove škole  manji za deset u odnosu na prošlu godinu ali će biti formirana četiri odjeljenja.

U Osnovnoj školi „Sveti Vasilije Ostroški“  upisano je 62 prvačića, devet manje u odnosu na uporedni period.

„Imaćemo tri odjeljenja, pošto je granica 61 učenik. Generalno u posljednih desetak godina imamo po tri odjeljenja. To je bitno sa aspekta očuvanja radnih mjesta ali bi bilo svakako bolje da imamo više učenika.“, kazao je Milorad Nadaždin, direktor ove škole.

Osnovnu školu „Vuk Karadžić“ upisalo je 80 prvačića – 78 u matičnu i dvoje u područno odjeljenje u Petrovom Polju.

Aleksandar Vukanović, direktor ove vaspitno-obrazovne ustanove kaže da je broj upisanih prvačića manji za 12 u odnosu na prošlu godinu.

„Pokušaćemo uz odobrenje ministarstva da upišemo četiri odjeljenja“,dodao je on.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: