Čubrilović posjetio udruženja 'Četiri plus' i 'Bebe' | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Čubrilović posjetio udruženja 'Četiri plus' i 'Bebe'

Izvor: Herceg tv | Foto: Herceg tv | Datum:27.05.2020.

Predsjednik Narodne skupštine RS Nedeljko Čubrilović, posjetuio je danas Udruženje roditelja sa četvoro i više djece „Četiri plus“.

Na sastanku koji je održan sa članovima udruženja razgovarano je o svim bitnim pitanjima vezanim za ovu socijalnu kategoriju društva, te je razmatrano kako sistemski prići rješavanju problema i popraviti status ovih porodica. Iz Udruženja „Četiri plus“ nagasili su da ove porodice s obzirom na to da su višečlane ne mora značiti da su socijalno ugrožene, ali društvo svakao treba da istakne majku i višečlane porodice kao veoma važne kategorije.

Čubrilović je danas, takođe, posjetio i Udruženje porodica sa problemom steriliteta „Bebe“.Ovom prilikom on je istakao da je da Udruženje "Bebe" radi društveno veoma odgovoran posao, te da ovi ljudi zavrjeđuju divljenje boreći se da ostvare potomstvo. Predsjednica Udruženja Snežana Misita zahvalila se RS na tri besplatna postupka vantjelesne oplodnje, te još jednom besplatnom pokušaju koji finansira Grad Trebinje. Ovo Udruženje trenutno okuplja 215 porodica koje imaju problema sa sterilitetom, a dosad je rođeno 128 djece.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: