SŠC 'Golub Kureš' ove godine upisuje pet odjeljenja | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

SŠC 'Golub Kureš' ove godine upisuje pet odjeljenja

Izvor: Radio Bileća | Datum:29.05.2020.

Danas je objavljen Konkurs za upis učenika u prvi razred srednjih škola u Republici Srpskoj. U novu 2020/2021 školsku godinu u Srednjoškolskom centru „Golub Kureš“ u Bileći biće upisano pet odjeljenja po 24 učenika. Svršeni osnovci za buduće zanimanje mogu izabrati: gimnaziju opšti smjer, poslovno-informatički tehničar, tehničar CNC tehnologija, bravar-zavarivač i agroturistički tehničar.

„Bilećki osnovci imaju pravi izbor zanimanja. Srednjoškolski centar po prvi put upisuje deficitarna zanimanja – tehničar za CNC tehnologiju, bravar-zavarivač i agroturistički tehničar. Po prvi put se upisuju učenici i na smjer poslovno-informatički tehničar“, kaže direktorica Srednjoškolskog centra Zdravka Milićević. Ona je istakla da je u Srednjoškolskom centru omogućeno dualno obrazovanje tako da je nekim učenicima plaćena praktična nastava u „Monting energetiku“ i učenici se na taj način pripremaju za buduće zaposlenje.

Upis učenika obavlja se u dva upisna roka:

- U junskom roku, od 15.juna do 26.juna 2020.godine(za učenike koji imaju 60 i više bodova) i

- U julskom roku, od 6.jula do 17.jula 2020.godine.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: