Demanti gospodina Mijata Šarovića na tekst Nebojše Vukanovića | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Demanti gospodina Mijata Šarovića na tekst Nebojše Vukanovića

Izvor: Herceg TV | Datum:30.05.2020.

Na adresu Herceg televizije stigao je demanti gospodina Mijata Šarovića na članak koji je Nebojša Vukanović juče objavio na svom blogu. Demanti prenosimo u cjelosti: 

"Ima jedna biblijska poruka koja kaže” Čovjeku je sve dozvoljeno, ali nije korisno” .

Lično smatram da je čovjeku dozvoljeno da govori neistine, ali mislim da nije korisno. Mislio sam da nikada neću morati sa Vama da vodim bilo kakvu polemiku, iz razloga što ne pratim Vaš rad, a druga stvar što nikada, ali baš nikada ne želim da polemišem sa bilo kim o temama koje me ne zanimaju. Međutim, kako ste u poslednje vrijeme u svojim govorima i intervjuima počeli često da koristite termine koji se odnose na lica sa invaliditetom i to u jednom negativnom kontekstu, što je svakako za osude i kritiku, morao sam da reagujem. Kao roditelj djeteta sa poteškoćama u razvoju reagovao sam na način kako bi reagovao svaki roditelj kada bi mu neko, bez obzira ko to bio, rekao kao što ste Vi javno izjavili da djeca/osobe sa posebnim potrebama nisu normalni/e. Vama koji još ne znate šta znači biti roditelj, ta izjava možda ništa i ne znači, ali Vam mogu otvoreno reći da ste uvrijedili cijeli invalidski pokret u Republici Srpskoj i Bosni i Hercegovini, posebno roditelje djece sa poteškoćama u razvoju. Ono što je za nepovjerovati, Vi nastavljate i dalje da vrijeđate i što je najgore iznosite brojne neistine. Postavljam Vam pitanje - kako Vi koji govorite često, da imate tačne informacije o svemu i svačemu, možete u vašem tekstu od juče “ politička pozadina kampanje i zloupotrebe pojedinih kategorija” od nekih desetak rečenica iznijeti gotovo toliko neistina.
U ovom tekstu ste iznijeli toliko neistina kada sam ja u pitanju, da od Vas tražm da ovaj tekst u cjelosti objavite na Vašoj FB stranici, kao demant na Vaš tekst pod gore navedenim naslovom.
U ovom tekstu ste iznijeli sledeće neistine:
1. da sam izjavu dao u ime Udruženja “Sunce nam je zajedničko” Trebinje -što nije tačno jer sam izjavu dao kao pojedinac to jest roditelj djeteta sa poteškoćama u razvoju, što jasno i kažem u izjavi, a tako sam i potpisan.
2. u Vašem tekstu piše da sam predsjednik Udruženja “Sunce nam je Zajedničko“ Trebinje- što je neistina ili da me bolje razumijete čista laž. Od 09.06.2016 godine nisam predsjednik Udruženja “Sunce nam je zajedničko” niti sam član bilo koga upravljačkog tijela u ovom Udruženju.
Sada Vas pitam- kako da podnesem ostavku na nešto što već nisam pune 4 godine?
3. Iznosite neistine kao da se "ne skidam" sa Herceg televizije, što opet nije tačno, jer osim ovoga komentara na Vašu izjavu za TV N1 i ne pamtim kada sam bio u toj medijskoj kući i dao bilo kakvu izjavu njima ili nekom drugom mediju.
4. Vi u tekstu nastavljate dalje, pa Vaše izjave i moj komentar prenosite na teren politike i lično Vi zloupotrebljavate osobe sa poteškoćama u razvoju u političke svrhe, ali opet iznosite neistinu odnosno lažete. Istina je da sam član Ujedinjene Srpske i tu ništa nije sporno, ali je neistina da sam predsjednik Gradskog odbora Ujedinjene Srpske. Nisam ni predsjednik, niti jedan od potpredsjednika Gradskog odbora Ujedinjene Srpske u Trebinju.
Pitam Vas da li neko ko ima dijete sa posebnim potrebama, može biti član neke političke partije?! Po Vama izgleda može, ali samo one koja Vama odgovara.
Takođe želim da Vas informišem da je prva osuda vaše izjave za TV N1 stigla od Saveza MeNeRaLi Republike Srpske, a to je savez koji okuplja 29 lokalnih udruženja iz cijele Republike Srpske sa oko 3500 članova od kojih je i moj sin jedan od članova.
Takođe Vas na kraju pitam- da li mi je po Vama zabranjeno da budem roditelj djeteta sa poteškoćama u razvoju i da govorim na tu temu, jer se zbog toga osjećate ljutito?!
Cijelu ovu priču ste počeli Vi, a odgovori i komentari i Saveza MeNeRaLi RS i moj bili su korektni i samo u duhu zaštite prava populacije kojoj pripadamo i koja je dio nas i naših života, ali to Vama ništa ne znači. Kao roditelj djeteta sa poteškoćama u razvoju nastavljam zajedno sa drugim roditeljima i ljudima koji nam uvijek pomažu, borbu za prava naše djece za njihov bolji život. Ako imate bar malo empatije prema ovoj populaciji, UKLJUČITE se i budite dio dobrih rješenja i pružite im podršku, a ona je od Vas izgleda dovoljna da ih samo ne koristite u Vašoj političkoj borbi sa svima i svakim. Sigurno za tu borbu postoje neki drugi termini, drugi epiteti, a da to nisu osobe sa posebnim potrebama, kako Vi rekoste i koje još nisu normalne.
S poštovanjem,


Mijat Šarović.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!
loading...

Najčitanije u ovoj kategoriji: