Nevesinje: Osnovno obrazovannje završilo 129 učenika | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Nevesinje: Osnovno obrazovannje završilo 129 učenika

Izvor: Radio Nevesinje | Datum:31.05.2020.

Učenici devetog razreda OŠ „Risto Proroković“ zvanično su završili osnovno obrazovanje. Ovogodišnje opraštanje malih maturanata sa najbezrižnijim životnim dobom bilo je neobično, pošto nije obavljeno u školskim klupama, nego mahom na društvenim mrežama. Čestitke i podrška za nastavak školovanja stigli su od menadžmenta škole, nastavnika, roditelja i drugara.

Osnovno obrazovanje završilo je 129 učenika, a njih desetak koji su imali odlične ocjene u svim nastavnim predmetima dobiće diplomu „Vuk Karadžić“.

Epitet đaka generacije ponijela je Elena Golijanin. Svestrana nevesinjska učenica nizala je uspjehe iz više nastavnih predmeta, a najveći dometi su republički prvak iz fizike i srpskog jezika i treće mjesto  na republičkom takmičenju iz matematike.

Skromna svečanost uručivanja Vukovih diploma biće upriličena 9. juna.

Direktorica škole Mara Šaran kaže da su svi pomalo tužni što su epidemiološke okolnosti onemogućile svečaniji ispraćaj malih maturanata.

− Ovo je bila jedna nadarena generacija koja se dokazala kroz nastavne predmete, ali i sportske, muzičke, likovne i druge slobodne aktivnosti− istakla je Šaran. Budućim srednjoškolcima poželjela je mnogo zdravlja, radosti i uspjeha u životu i daljem školovanju.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: