Nastavljaju se redovne akcije darivanja krvi | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Nastavljaju se redovne akcije darivanja krvi

Izvor: Radio Trebinje | Datum:01.06.2020.

U Službi za transfuzijsku medicinu Trebinje ove sedmice biće organizovana akcija dobrovoljnog darivanja krvi Društva dobrovoljnih davalaca Gradske uprave i ovom akcijom služba se vraća uobičajnom sistemu rada. Zbog pandemije virusa korona nekoliko organizovanih akcija dobrovoljnog darivanja krvi je u proteklom periodu otkazano, a neke su odložene.

Dragan Šarenac, načelnik Službe za transfuzijsku medicinu Trebinje ističe da nastavljaju s uobičajnim planiranim aktivnostima koje su zbog pandemije virusa korona morale da budu prolongirane.

„Život se polako normalizuje, tako da se normalizuje i rad u našoj službi i mi od ove sedmice počinjemo normalno da funkcionišemo. Već ove sedmice ćemo imati akciju Društva dobrovoljnih davalaca krvi Gradske uprave Trebinje, potom povodom 14. juna, Međunarodnog dana dobrovoljnih davalaca ćemo imati još jednu akciju, te akciju u kojoj će učestvovati dobrovoljni davaoci krvi 'Sektor sekjuritija' i tradicionalnu Vidovdansku akciju Društva dobrovoljnih davalaca krvi Berkovići“, naveo je Šarenac.

On ističe da su i tokom vanrednog stanja uvijek bile obezbijeđene dovoljne količine krvi, te da će, bez obzira na okolnosti koje su iza nas, biti dovoljno dragocjene tečnosti i u narednom periodu.

„Zbog pandemije virusa korona neke akcije smo morali odgoditi neke i otkazati. Tako da u ovoj godini nećemo imati onoliko prikupljenih doza koliko smo imali prethodnih godina. Međutim, osnovni ciljevi će sigurno biti ispunjeni i u svakom trenutku biće obezbijeđene dovoljne količine krvi“, kaže doktor Šarenac.

On je podsjetio da su neke akcije dobrovoljnog darivanja krvi sprovedene i u vanrednoj situaciji, a krv je prikupljana u nekoliko organizovanim akcijama, koje su obavljene uz poštovanje svih naloženih mjera zaštite, neki dobrovoljni davaoci su se samoinicijativno javili ovoj službi da daruju krv, a dosta humanista odazvalo se pozivu Službe.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!
loading...

Najčitanije u ovoj kategoriji: