Fizičari organizovali 'onlajn' takmičenje | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Fizičari organizovali 'onlajn' takmičenje

Izvor: Radio Trebinje | Datum:02.06.2020.

„Društvo fizičara istočne Hercegovine“ organizovalo je proteklog vikenda"onlajn" takmičenje iz fizike za učenike osmog i devetog razreda osnovnih škola i prvog, drugog i trećeg razreda srednjih škola iz Republike Srpske.

Pravo na takmičenje imali su oni koji su se plasirali na regionalna takmičenja i učestvovalo je 130 učenika.

Član Društva fizičara istočne Hercegovine Bobo Slijepčević je rekao da su sve njihove kolege sa oduševljenjem prihvatile i podržale ovu ideju.

„Imali smo probno takmičenje prošle sedmice kada su se đeca mogla upoznati sa platformom koja je korišćena za onlajn takmičenje, da vide svoja očekivanja jer regularna takmičenja imaju po pet teških zadataka koji se rade po dva sata, a na većem nivou i po tri sata“, rekao je Slijepčević.

Zadaci su bili dosta kraći za rješavanje, ali su imali različite probleme koje je trebalo shvatiti iz poznavanja fizičkih zakona i riješiti zadatke relativno brzo u odnosu na standardne zadatke sa tih takmičenja.

Prvoplasirani su nagrađeni vrijednim knjigama, a troje prvoplasiranih u svakom razredu besplatnim učešćem (plaćeni smještaj, hrana) na 4. Zimskoj školi fizike 2021. godine koja se održava u Trebinju.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!
loading...

Najčitanije u ovoj kategoriji: