Физичари организовали 'онлајн' такмичење | Херцег Телевизија Требиње

Друштво

Физичари организовали 'онлајн' такмичење

Извор: Радио Требиње | Датум:02.06.2020.

„Друштво физичара источне Херцеговине“ организовало је протеклог викенда"онлајн" такмичење из физике за ученике осмог и деветог разреда основних школа и првог, другог и трећег разреда средњих школа из Републике Српске.

Право на такмичење имали су они који су се пласирали на регионална такмичења и учествовало је 130 ученика.

Члан Друштва физичара источне Херцеговине Бобо Слијепчевић је рекао да су све њихове колеге са одушевљењем прихватиле и подржале ову идеју.

„Имали смо пробно такмичење прошле седмице када су се ђеца могла упознати са платформом која је коришћена за онлајн такмичење, да виде своја очекивања јер регуларна такмичења имају по пет тешких задатака који се раде по два сата, а на већем нивоу и по три сата“, рекао је Слијепчевић.

Задаци су били доста краћи за рјешавање, али су имали различите проблеме које је требало схватити из познавања физичких закона и ријешити задатке релативно брзо у односу на стандардне задатке са тих такмичења.

Првопласирани су награђени вриједним књигама, а троје првопласираних у сваком разреду бесплатним учешћем (плаћени смјештај, храна) на 4. Зимској школи физике 2021. године која се одржава у Требињу.


Категорија: Друштво

Шта Ви мислите о овоме?

НАПОМЕНА: Садржај објављених коментара не представља ставове Херцег РТВ већ само аутора коментара! Молимо читаоце да се суздрже од вријеђања, псовања и вулгарног изражавања!

Најчитаније у овој категорији: