Članovi Aktiva DDK Gradske uprave Trebinje darovali krv | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Članovi Aktiva DDK Gradske uprave Trebinje darovali krv

Izvor: Radio Trebinje | Datum:05.06.2020.

Članovi Aktiva dobrovoljnih davalaca krvi Gradske uprave Trebinje danas su u Centru za transfuzijsku medicinu Bolnice Trebinje darivali krv za potrebe trebinjskih zdravstvenih ustanova.

Ovoj humanoj akciji priključili su se i članovi Udruženja roditelja djece sa posebnim potrebama „Sunce nam je zajedničko“ Trebinje, koji su u više navrata, i do sada, darivali najdragocjeniju tečnost.

Dragan Šarenac, načelnik Službe za transfuzijsku medicinu Trebinje ističe da nastavljaju s uobičajnim planiranim aktivnostima koje su zbog pandemije virusa korona morale da budu prolongirane.

„Nakon današnje akcije humane misije se nastavljaju jer će povodom 14. juna, Međunarodnog dana dobrovoljnih davalaca ćemo imati još jednu akciju, te akciju u kojoj će učestvovati dobrovoljni davaoci krvi 'Sektor sekjuritija' i tradicionalnu Vidovdansku akciju Društva dobrovoljnih davalaca krvi Berkovići“, naveo je Šarenac.

On ističe da su i tokom vanrednog stanja uvijek bile obezbijeđene dovoljne količine krvi, te da će, bez obzira na okolnosti koje su iza nas, biti dovoljno dragocjene tečnosti i u narednom periodu.

„Zbog pandemije virusa korona neke akcije smo morali odgoditi neke i otkazati. Tako da u ovoj godini nećemo imati onoliko prikupljenih doza koliko smo imali prethodnih godina. Međutim, osnovni ciljevi će sigurno biti ispunjeni i u svakom trenutku biće obezbijeđene dovoljne količine krvi“, kaže doktor Šarenac.

Među dobrovoljnim davaocima krvi danas bilježimo i jedan značajan jubilej jer je Mijat Šarović, potpredsjednik Skupštine grada Trebinja po 60 put darovao krv. Kako se moglo danas čuti, su neke akcije dobrovoljnog darivanja krvi provedene i u vanrednoj situaciji, a krv je prikupljana u nekoliko organizovanim akcijama, koje su obavljene uz poštovanje svih naloženih mjera zaštite.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: