U planu više od 100 kapitalnih projekata, ukupne vrijednosti 117 miliona maraka | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

U planu više od 100 kapitalnih projekata, ukupne vrijednosti 117 miliona maraka

Izvor: Radio Trebinje | Datum:05.06.2020.

Prema Srednjoročnom planu kapitalnih investicija za period 2020-2024. godina, čiji će se prijedlog u četvrtak, 11. juna, naći na sjednici Skupštine grada, u Trebinju je u naredne četiri godine planirana realizacija više od 100 kapitalnih projekata, ukupne vrijednosti 117 miliona maraka.

Nataša Tučić, načelnik Službe za lokalni ekonomski razvoj, investicije i energetsku efikasnost, kazala je za Radio Trebinje da je danas na završnom sastanku koordinacionog tima za izradu strategije obrađen i utvrđen prijedlog dokumenta.

„Plan obuhvata investicije podjeljene u nekoliko oblasti, privredu, infrastrukturu, zdravstvo, sport, ekologija i ostalo. Dinamički plan prati narativni dio. Na tom planu je jasno prikazan pregled svih investicija, izvori finansiranja u tom planskom periodu“, kaže Tučić i dodaje da je ovom planu prethodio onaj iz 2017. godine, da su od tada brojni projekti realizovani, a drugi koji su započeti biće nastavljeni u ovom planskom periodu.

Javni poziv za kandidovanje projekata je bio otvoren od 24. februara do sredine marta. Plan je već trebao da se nađe na skupštinskom zasjedanju, ali zbog vanrednog stanja uzrokovanog pandemijom korona virusa sjednica nije ni bilo.

„U planu trenutno ima više od 100 različitih projekata a ukupna vrijednost svih investicija planiranih u narednom periodu je 117 miliona maraka. Moram da kažem da ove investicije nisu samo investicije Grada već i javnih preduzeća, Vlade Republike Srpske, ali bitno je istaći i da je vrijednost svake investicije 50 hiljada i više. To je jedan od dva kriterijuma“, objašnjava Tučić i dodaje da je drugi kriterijum bio da je plan usklađen sa strategijom razvoja grada za period 2018-2027.

Podsjetila je da se ovim planom sublimira rad Gradske uprave i svih javnih preduzeća na teritoriji našeg grada u smislu investiranja. U planu su naznačena i grant sredstva kao i projekti usmjereni prema IPA fondovima.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: