Fondacija 'Sveti Vukašin' isporučila kravu Miodragu Jahuri | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Fondacija 'Sveti Vukašin' isporučila kravu Miodragu Jahuri

Izvor: SRNA | Datum:06.06.2020.

Fondacija Eparhije zahumsko-hercegovačke i primorske “Sveti Vukašin” isporučila je danas kravu Trebinjcu Miodragu Jahuri, nezaposlenom borcu prve kategorije koji je u veoma teškoj materijalnoj situaciji.

Jahura je zahvalio Fondaciji “Sveti Vukašin” i svešteniku Milošu, koji su uz pomoć vjernog naroda prikupili novac za ovu donaciju, ali i svojim nekadašnjim saborcima, kao i brojnim Trebinjcima koji su pružili materijalnu pomoć njegovoj porodici.

“Krava će mi mnogo značiti jer sam imao već jednu, koja je bila hranitelj porodice i dok smo je imali nismo oskudijevali u hrani”, rekao je Jahura Srni.

On je istakao da je veoma zahvalan i gradonačelniku Mirku Ćuriću, koji ga je i danas primio i obećao da će se u narednom periodu naći rješenje za njegovo zaposlenje.

Sekretar Fondacije “Sveti Vukašin”, koja djeluje pri Eparhiji zahumsko-hercegovačkoj i primorskoj, sveštenik Miloš Mandić izjavio je Srni da ova humanitarna akcija traje oko dvadesetak dana i da su uz pomoć vjernika prikupili 2.400 KM.

Trebinjac Miodrag Jahura jedan je od najmlađih boraca Bobanske čete Vojske Republike Srpske koji je sada u nezavidnoj materijalnoj situaciji, budući da je nezaposlen i živi sa starim roditeljima, a jedini izvor prihoda je 200 KM očeve penzije.

Porodica je preživljavala uglavnom od poljoprivrede, a ionako teška situacija pogoršana je kada im je nedavno uginula krava.

Životna priča Jahure nije ostavila ravnodušnim brojne Trebinjce koji su se pridružili akciji prikupljanja novca za njegovu porodicu, te pokazali veliku humanost i solidarnost.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: