Slovenija: Otvaranje granice prema Italiji vjerovatno 15. juna | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Slovenija: Otvaranje granice prema Italiji vjerovatno 15. juna

Izvor: RTRS | Datum:06.06.2020.

Šef diplomatije Slovenije Anže Logar najavio je da će uskoro biti otvorena granica sa Italijom, a kao mogući datum je pomenuo 15. jun.
 
Odluku o tome Vlada će donijeti nakon procjene slovenačkog Zavoda za javno zdravlje.

Logar je na zajedničkoj konferenciji za novinare sa italijanskim kolegom Luiđijem di Maiom u Ljubljani rekao da se svakodnevno prati razvoj događaja u susjednoj Italiji i da će, čim dopuste zdravstvene prilike, otvoriti granicu za građane Italije.

- Stanje vezano za zarazu virusom korona u Italiji se veoma brzo poboljšava, ali je različito u pojedinim pokrajinama. S optimizmom gledamo na to da će granica biti otvorena 15. juna - rekao je Logar.

Di Maio je doputovao u Sloveniju u okviru turneje po evropskim državama, a prethodni dan je boravio u Njemačkoj.

On je naveo da je otvaranje svih granica nakon epidemije kovida-19 veoma važno za Italiju s obzirom na početak ljetne turističke sezone.

Njemačka i druge zemlje EU najavile su da će 15. juna zbog poboljšanja epidemiološke situacije u cijeloj Evropi granice ponovo biti otvorene, pa i sa Italijom, državom na čijem je sjeveru bilo jedno od žarišta u Evropi na početku epidemije.
 


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!
loading...

Najčitanije u ovoj kategoriji: