Obilježavanje Dana nestalih istočne Hercegovine 14. juna | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Obilježavanje Dana nestalih istočne Hercegovine 14. juna

Izvor: Radio Nevesinje | Datum:07.06.2020.

U organizaciji Opštinske organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila Nevesinje u nedjelju, 14. juna biće obilježeno 28 godina od početka stradanja Srba u dolini Neretve.

Obilježavanje Dana nestalih istočne Hercegovine počeće pomenom u Crkvi Svete Trojice u Bjelušinama (09:00), a biće nastavljeno na mjestu stradanja, na Buni kod Mostara (12:00). Na ovom lokalitetu juna 1992. godine nestalo je 18 srpskih boraca čime je počeo egzodus srpskog naroda iz Mostara i okoline.

Obilježavanje Dana nestalih se nakon toga nastavlja u Nevesinju. Kod Spomenika slobode na Gradskom trgu (13:15) i kod Spomen obilježja na Gvozdu (13:30) biće položeno cvijeće, a najavljeno je i obraćanje zvaničnika.U Spomen sobi biće upaljene svijeće i još jednom odata počast stradalim borcima i civilima.

U proteklom ratu na području Hercegovine nestalo 431 osoba srpske nacionalnosti i još uvijek je nepoznata sudbina 82 lica.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: