Moskva: Režim samoizolacije se ukida od 9. juna | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Moskva: Režim samoizolacije se ukida od 9. juna

Izvor: RTRS | Datum:08.06.2020.

U Moskvi će od 9. juna biti ukinut režim samoizolacije, propusnice za kretanje gradom i raspored šetnji, saopštio je gradonačelnik grada Sergej Sobjanin na svom blogu.
 
On je istakao je da su uvedene mjere omogućile da se izbjegne "eksplozivna priroda pandemije, obezbijede masovna testiranja i pruži medicinska pomoć oboljelima".

- Već nekoliko nedjelja, polako ali sigurno, pandemija popušta. Smanjuje se broj slučajeva novooboljelih, sa bolničkog liječenja se otpušta više ljudi nego što se primaju novi. Moskva se faktički vraća uobičajenom životnom ritmu. Sva glavna ograničenja će u junu biti ukinuta, u skladu sa održavanjem epidemiološke bezbednosti i uzimanjem u obzir sanitarnih mjera - istakao je Sobjanjin.

Podsjetimo, režim samoizolacije u Moskvi i mnogim drugim ruskim regionima objavljen je krajem marta. Od 15. aprila su za kretanje prestonicom bile potrebne digitalne propusnice.

U Rusiji je u posljednja 24 časa broj novih slučajeva zaraze virusom korona porastao za 8.985, što je ukupno 476.658 od početka epidemije, dok je dnevni porast smanjen na 1,9 odsto, saopštio je Operativni štab za borbu protiv širenja virusa korona.

Iz štaba je takođe navedeno da je umrlo još 112 osoba, a za sav period pandemije – 5.971, dok je ozdravilo preko 230 .000 osoba.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: