U Srednjoškolskom centru 'Golub Kureš' priređena svečanost za maturante | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

U Srednjoškolskom centru 'Golub Kureš' priređena svečanost za maturante

Izvor: Radio Bileća | Datum:12.06.2020.

U Srednjoškolskom centru „Golub Kureš“ danas je priređena svečanost za maturante koji su tokom srednjoškolskog obrazovanja ostvarili odličan uspijeh i primjerno vladanje. Među svršenim srednjoškolcima šest je nosilaca Vukove diplome, četiri učenika Gimnazije: Milana Vitković, Milica Došlo, Jovana Delić i Danica Delić i dva učenika bankarskog smjera: Anđela Samardžić i Marija Lojpur. Mirjana Albijanić, Darija Kuljić, Nikolina Perućica, Danilo Tamindžija, Marija Tomašević, Marina Ivezić, Vladana Ilić, Vanja Milošević, Luka Papić, Dimitrije Samardžić, Anđela Dželetović i Milja Jokanović tokom četvorogodišnjeg školovanja ostvarili su odličan uspijeh.

Za učenika generacije proglašena je Danica Delić. Tradicionalno, učenika generacije Srednjoškolskog centra laptopom nagrađuje Milorad Bato Samardžić. Ove godine, zbog korona virusa, učenici generacije Samardžić je donirao novčanu nagradu u vrijednosti laptopa.

„Velika mi je čast što sam proglašena učenikom generacije u školi koja ima veliki ugled, baštini višedecenijsku tradiciju i koja je iznjedrila više talentovanih i uspiješnih mladih ljudi. Za postizanje dobrih rezultata bilo je potrebno mnogo rada, truda, zalaganja i odricanja. Zahvaljujući kvalitetnoj organizaciji uspjela sam da napravim balans između školskih obaveza i takmičenja“, kaže Danica.

Učenica generacije ističe da gaji veliku ljubav prema stranim jezicima i prema procesima u prirodi, ali da je odlučila da upiše PMF- odsjek za fiziku u Novom Sadu.

Anđela Samardžić, ekonomsku školu, bankarski smjer završila je sa svim peticama.
„Ovo je bilo jedno lijepo iskustvo. Preporučujem svim osnovcima da se odluče za ovaj smjer jer imaju mnogo toga da nauče, i stručno ali i praktično i teorijski. Nije teško učiti, ako pažljivo pratimo nastavu. U periodu korone javila mi se želja za medicinom i planiram upisati Medicinski fakultet“, ističe Anđela.

Bileća ove godine ispraća 107 maturanata, 52 učenika završila su Gimnaziju, 32 učenika smjer Ekonomija, pravo i trgovina, dok su 23 učenika završila smjer Mašinstvo i obrada metala.

„Ova generacija ostaće upamćena po brojnim takmičenjima, priznanjima i medaljama. Predstavljali su školu na regionalnim i republičkim takmičenjima, pa čak i na Olimpijadi. Na konkursima za vannastavne aktivnosti osvajali su uvijek prva mjesta i promovisali i školu i Bileću na najljepši mogući način. Želim im mnogo sreće i uspjeha u životu i kojim god putem da krenu da ostanu dobri ljudi“, kaže direktorica SŠC“Golub Kureš“ Zdravka Milićević.

Ranije je bila praksa da se najbolji srednjoškolci nagrađuju u okviru maturske večeri, ali je ove godine zbog koronavirusa održana u prostorijama škole.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: