Početak realizacije programa 'Stručno osposobljavanje, usavršavanje i zapošljavanje operatera na CNC mašinama za obradu metala u Istočnoj Hercegovini' planiran na FPM Trebinje | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Početak realizacije programa 'Stručno osposobljavanje, usavršavanje i zapošljavanje operatera na CNC mašinama za obradu metala u Istočnoj Hercegovini' planiran na FPM Trebinje

Izvor: FPM Trebinje | Datum:13.06.2020.

Program „Stručno osposobljavanje, usavršavanje i zapošljavanje operatera na CNC mašinama za obradu metala u Istočnoj Hercegovini“, organizuje se u okviru projekta „Moja budućnost“, koji u BiH, Republici Srpskoj realizuje Fondacija Helvetas „Moja Budućnost“. Program realizuje Agencija za razvoj malih i srednjih preduzeća Grada Trebinja, Zavod za zapošljavanje Republike Srpske – filijala Trebinje, Fakultet za proizvodnju i menadžment Trebinje, Fondacija Helvetas , Edukativni centar, Privredna komora Republike Srpske, i preduzeće Swisslion IAT a.d. Trebinje.

 

Cilj programa osposobljavanja je da polaznici usvoje znanja i radne vještine za obavljanje poslova operatera na CNC mašinama za obradu metala, omogućavanje osposobljavanja zbog zapošljavanja ili samozapošljavanja, ali i jačanje kapaciteta ustanova obrazovanja i preduzeća, za kontinuirano provođenje projekata osposobljavanja, te ostalih partnera koji će biti uključeni u program.

 

Teorijski dio nastave realizovaće se na Fakultetu za proizvodnju i menadžment a nastavu će izvoditi profesori sa Fakulteta. Planirano je 90 časova teorijske nastave i 150 časova praktične nastave. Nastavne jedinice su usklađene sa praktičnim dijelom na način da poslije odslušanih predavanja, kandidati usvajaju praktična znanja koja će izvoditi stručni kadar u Swisslion IAT a.d. Trebinje. Program obuke počinje 29.06.2020. godine i trajaće tri mjeseca.

 

Kandidatima koji uspješno završe obuku biće dodijeljeno uvjerenje koje će omogućiti potvrdu stečenog zvanja i vještina upisom u radnu knjižicu, te ponuđeno radno mjesto u preduzeću u kojem se provodi osposobljavanje, u svrhu sticanja dodatnih praktičnih kompetencija i vještina.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: