Nevesinje: Svečano otvaranje radova na izgradnji prečistača pitke vode | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Nevesinje: Svečano otvaranje radova na izgradnji prečistača pitke vode

Izvor: Opština Nevesinje | Datum:15.06.2020.

U sklopu Projekta „Vodovodne i kanalizacione infrastrukture u Republici Srpskoj“ opština Nevesinje implementira potprojekat ''Rekonstrukcija postrojenja za prečišćavanje pitke vode akumulacije 'Alagovac' u Nevesinju''.

Ovaj višemilionski projekat od  neprocjenjivog značaja za opštinu Nevesinje, omogućiće kontinuirano vodosnabdijevanje stanovništva čistom i ispravnom vodom za piće.

Upravo su stečeni svi formalno pravni i tehnički uslovi da realizacija Potprojekta otpočne i na samom Postrojenju, te je svečano otvaranje radova najvljeno za 18.6.2020. godine (četvrtak), sa početkom u 11.00 časova, na lokaciji jezero Alagovac (objekti postojećeg postrojenja).

Ukupna vrijednost projekta „Rekonstrukcija postrojenja za prečišćavanje pitke vode akumulacije 'Alagovac' u Nevesinju“ iznosi 1549.578,72 evra, gdje Opština Nevesinje učestvuje sa 578.703,31 evra kroz kreditna sredstva Evropske investicione  banke (EIB).

Centar za međunarodnu saradnju i razvoj (CMSR) sufinansira projekat donatorskim sredstvima u iznosu od 423.390 evra.

Vlada Republike Srpske  već je  realizovala  grant sredstava u iznosu 178.952,16 evra, a u narednom periodu investiraće još 400.000 evra.

Radove na ovom istorijskom projektu izvodi slovenačka firma ESOTECH d.d. Slovenija.

Svečanom uvođenju izvođača radova u posao, kako je predviđeno,  prisustvovaće srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik, predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović, predsjednik Vlade RS Radovan Višković, predstavnici Ministarstva finansija RS, Centra za međunarodnu saradnju i razvoj, kao i nosioci vlasti  opštine Nevesinje.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: