KATIĆ: Posljednji trzaji diktatorskog režima | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

KATIĆ: Posljednji trzaji diktatorskog režima

Izvor: RT Herceg Novi | Foto: RT Herceg Novi | Datum:17.06.2020.

Jutrošnja dešavanja u Budvi i hapšenja Marka Carevića i Krsta Radovića za predsjednika hercegnovske Opštine su nezapamćeni događaji u novijoj političkoj istoriji Crne Gore.

-Želim da kažem da su ovo posljednji trzaji diktatorskog režima jer vidite na koji su način krenuli da se obračunavaju sa legitimno izabranom vlašću u Opštini Budva. Po ko zna koji put pokušavaju njihovom dobro znanom političkom korupcijom da preizmu još neku vlast u Crnoj Gori. Postavlja se pitanje, poslije svega ovoga, održavanje bilo kakvih izbora. Vidjeli ste juče njihove konsultacije, oni bez osnovnih uslova za održavanje izbora takođe žure i guraju da na prevaru pokušaju da uzmu još jedan mandat. Vidjeli ste kako se ponašaju i kada je u pitanju zakon o slobodi vjeroispovjesti, hapse sveštena lica, hapsi se danas i legitimno izabran predsjednik SO Budva, predsjednik Opštine Budva i definitivno je Crna Gora danas pokazala ono što svi znamo ali nadam se da će konačno i Evropa saznati odnosno otvoriti oči za ono što se dešava u Crnoj Gori i na koji način se poslednji tiranin u Evropi ponaša. Ovo što se danas desilo je nedopustivo, da se na ovakav način prekraja izborna volja građana-kazao je Katić nakon prekida današnje sjednice SO HN.

Ističe da se danas nisu mogli steći uslovi da odbornici hercegnovskog parlamenta zasijedaju “dok naše kolege na onako svirep način hapsi policija koja je desna ruka crnogorskog predsjednika i definitivno je u njegovoj funkciji”.

– Vidite kakve izjave imate i kada je u pitanju izvještaj EK i stanje u pravosuđu, kakvo nam je tužilaštvo, sve je to daleko od Evrope, a oni se predstavljaju i sami sebe hrabre kao neke lidere u regionu i tome slično. Daleko smo mi od lidera, daleko smo i od demokratije, bliži smo onom dobu vladara a ne parlamentarne demokratije kakva treba da vlada u svim evropskim državama -zaključio je predsjednik Opštine Herceg Novi.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: