Ađijus odbacio žalbu, ali je ona i dalje pred Žalbenim vijećem i MKCK | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Ađijus odbacio žalbu, ali je ona i dalje pred Žalbenim vijećem i MKCK

Izvor: SRNA | Datum:17.06.2020.

Predsjednik Međunarodnog mehanizma za krivične sudove Karmel Ađijus odbacio je žalbu odbrane generala Ratka Mladića na neadekvatnu zdravstvenu njegu u haškom pritvoru, ali je ta žalba pred haškim Žalbenim vijećem i Međunarodnim komitetom crvenog krsta /MKCK/ i njihov odgovor tek treba da stigne, rekao je Srni generalov sin Darko Mladić.


- Moram sa žaljenjem da konstatujem da je, ako se sjećate, Ađijus izbačen iz Žalbenog veća generalu Mladiću kao potencijalno pristrasan i nadam se da to nije slučaj i sada - da je demonstrirao određenu pristrasnost i u ovom slučaju - rekao je Darko Mladić.

On je istakao da je, iako je sekretar tribunala rekao da se u pritvoru haškog Mehanizma preduzimaju sve mjere, "više nego očigledno da oni ne preduzimaju ni približno ono što je potrebno za generala Mladića".

- Tako da imamo žalbu i pred Žalbenim većem i pred Međunarodnim crvenim krstom, pa ćemo vidjeti kakve ćemo odgovore sa tih strana dobiti - zaključio je Mladić.

Odbrana generala Mladića navela je u žalbi, između ostalog, da general Mladić u haškom pritvoru nema odgovarajući medicinski tretman, da su izvještaji haškog Sekretarijata nejasni, nedovoljni i kontradiktorni, kao i da je potrebno da se hitno premjesti u bolnicu zbog teškog zdravstvenog stanja.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: