Ćurić: Unaprijediti saradnju Gradske uprave i visokoškolskih ustanova | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Ćurić: Unaprijediti saradnju Gradske uprave i visokoškolskih ustanova

Izvor: Herceg tv | Datum:17.06.2020.

Za bolje uslove kako za studiranje tako i za život, ključna je dobra saradnja između obrazovniih ustanova i Gradske uprave. Upravo to je bila jedna od  tema sastanka predstavnika visokoškolskih ustanova i predstavnika gradskih vlasti. 


Što se tiče Fakulteta za proizvodnju i menadžment predstavnici grada su upoznati o različitim projektima koje realizuje ova ustanova, a kao jedan od važnijih jeste i obuka CNC operatera za istočnu Hercegovinu, koji će se većim dijelom realizovati upravo na ovom fakultetu.

Saradnja sve tri visokoškolske ustanove u Trebinju sa Gradskom upravom do sada je bila solidna, ali kao problem se nameće sradnja sa privrednicima, koja bi trebalo da bude na još većem nivou, na čemu će se u narednom periodu svakako raditi. 

Ovom prilikom u rad je pušten i lift, za koji je sredstva obezbijedila predsjednica Srpske, namijenjen za studente sa invaliditetom koji pohađaju ovu visokoškolsku ustanovu. Studentkinja Milica Ijačić je istakla da joj ovo mnogo znači, jer će od sada samostalno moći da dolazi na predavanja i ispite.

Sa sastanka je poručeno da se nadaju da će saradnja Gradske uprave i fakulteta u narednom periodu biti još bolja, te da će Trebinje uspjeti da privuče što više studenta, kako domaćih tako i iz regiona, koji u ovom gradu imaju prilično dobre uslove za život, ali i studiranje.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: