U Hercegovini nezaposleno 345 lica iz boračkih kategorija | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

U Hercegovini nezaposleno 345 lica iz boračkih kategorija

Izvor: Herceg TV | Foto: Herceg TV | Datum:23.01.2016.

Na evidenciju nezaposlenih Zavoda za zapošljavanje Republike Srpske zaključno sa decembrom mjesecom prijavljeno je ukupno 2.979 lica u kategoriji članovi porodica poginulih boraca. Od ukupnog broja prijavljenih lica pomenute kategorije 345 lica je evidentirano na području Filijale Trebinje, od kojih najviše u birou Foča 115 lica, birou Trebinje 90 lica, te biro Nevesinje 81 lice.

U toku 2015. godine sa evidencije Zavoda zaposleno je ukupno 990 lica iz kategorije članovi porodica poginulih boraca. Što se tiče projekata zapošljavanja, a koji su namijenjeni zapošljavanju isključivo djece poginulih boraca Zavod je realizovao "Projekat podrške zapošljavanju i samozapošljavanju djece poginulih boraca VRS, nezaposlenih demobilisanih boraca i RVI Vojske Republike Srpske u 2015 .godini “Zajedno do posla”".

Kroz komponentu sufinansiranje samozapošljavanja djece poginulih boraca realizovano je 1.800.000 KM za zapošljavanje 225 lica.

Kroz komponentu sufinansiranje zapošljavanja kod poslodavaca zaposleno je ukupno 42 djece poginulih boraca za koja su ugovorena sredstva u iznosu od 126.000 KM. Kriteriji zapošljavanja po navedenom Projektu su definisani Javnim pozivom, te su pravo učešća imala isključivo lica iz pomenute ciljne grupe.

Zavod za zapošljavanje je realizovao Projekat podrške mrežama socijalne zaštite i zapošljavanju (SSNESP) koji je počeo u 2011. godini raspisivanjem Javnog poziva. Inače, radi se o četverogodišnjem Projektu (2012.-2015.). Jedan od prioriteta po navedenom projektu je bio zapošljavanje lica iz socijalno ugroženih višečlanih porodica


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: