Trebinje: Grad raspisao konkurs za studentske stipendije | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Trebinje: Grad raspisao konkurs za studentske stipendije

Izvor: Radio Trebinje | Foto: Radio Trebinje | Datum:25.01.2016.
Grad Trebinje objavio je konkurs za dodjelu 130 stipendija redovnim studentima prvog ciklusa studija sa područja Grada Trebinja, a za ovu namjenu iz gradskog budžeta je, kao i prošle godine, izdvojeno 130 hiljada maraka. Visina stipendije je i ove godine 100 KM mjesečno za 10 mjeseci.
1325_vest_stipendije

Konkursom je planirano po 40 stipendija za redovne studente druge, treće, četvrte, pete i šeste godine studija, kao i 10 stipendija za redovne studente prve godine studija sa diplomom „Vuk Karadžić“ stečenom u osnovnom i srednjoškolskom obrazovanju, te nadarene studente sa najvišom postignutom ocjenom u toku studiranja.

Konkurisati mogu redovni studenti, mlađi od 26 godina, državljani RS, sa stalnim mjestom boravka u Trebinju, sa prosjekom ocjena od najmanje 7,5 sa svih godina studija, koji nisu korisnici drugih stipendija ili ostalih vidova pomoći.

Prijave sa potrebnom dokumentacijom za konkurs, koji je objavljen na oglasnoj tabli i internet stranici Grada Trebinja, kao i Radio Trebinju, primaju se do 8.februara, na adresu gradske uprave, sa naznakom „Komisija za dodjelu stipendija“.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: