Sutra pomeni i luturgije u Veličanima i na Klobuku | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Sutra pomeni i luturgije u Veličanima i na Klobuku

Izvor: Radio Trebinje | Foto: Radio Trebinje | Datum:27.06.2020.

U organizaciji Udruženja građana "Ržani Do - Veličani - Popovo polje"  sutra će, na Vidovdan, služenjem pomena i polaganjem cvijeća biti odata počast stradalim Srbima iz Popovog polja i okoline od ustaških zločina 1941. godine.

Sveta liturgija biće služena u crkvi Svetog Arhanđela Mihajla u Veličanima sa početkom u 9 časova, nakon koje će biti služen pomen u spomen kapeli i položeno cvijeće.

U 10.45 časova biće služen pomen žrtvama ustaškog terora na jami Jagodnjača - Ržani Do.

Organizatori mole sve zainteresovane građane koji će prisustovati sutrašnjem pomenu da poštuju propisane epidemiološke mjere u cilju sprečavanja širenja virusa korona.

I na Klobuku , kod spomen-kapele biće služena  sveta liturgija i parastos junacima Klobučke bitke u Prvom svjetskom ratu. Nakon liturgije biće položeni vijenci uz prisustvo delegacija gradske uprave i udruženja koja njeguju tradiciju oslobodilačkih ratova. Zbog epidemiološke situacije prisustvo građana će biti minimalno, kaže se u obavještenju Udruženja „Klobuk“.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: